Miód pszczeli

Miód pszczeli nazywany jest płynnym złotem. Od wieków jest stosowany w kuchni oraz medycynie. Jego właściwości nie można przecenić. Pod warunkiem, że jest to prawdziwy miód pszczeli, a nie jego sztuczny substytut.

Nasze miody pochodzą z ekologicznych i czystych rejonów Ukrainy oraz z pasiek europejskich, a ich jakość jest poddawana systematycznej i rygorystycznej kontroli. Wszystko po to, aby dostarczyć Wam produkt znakomitej jakości, pełen wartości odżywczych – pyszny i zdrowy.

 

Prowadzimy sprzedaż hurtową oraz detaliczną. Posiadamy nowoczesne, w pełni zautomatyzowane urządzenia umożliwiające pakowanie miodu do różnorodnych pojemników jednostkowych. Wykorzystujemy opakowania szklane i plastikowe PET, w których masa netto miodu stanowi od 250 gram do 1000 gram.

Oferta miodów miodów gatunkowych podlega sezonowym zmianom. Aby uzyskać aktualne informacje na temat dostępności miodów prosimy o kontakt z działem sprzedaży. Tel. 723 300 810

Miody nektarowe

Miód wielokwiatowy

Pochodzi z nektarów różnych roślin – nazywany jest poetycko miodem tysiąca kwiatów. Łączy w sobie właściwości pyłków z których powstał, dlatego ma najwszechstronniejsze działanie odżywcze i prozdrowotne. Działa wzmacniająco na organizm, jest niezastąpiony przy spadku energii i w sytuacji wyczerpania organizmu.

Miód wielokwiatowy warto stosować również w przeziębieniu i grypie. Wspomaga organizm przy problemach trawiennych. Miewa zbawienny wpływ na psychikę, działając łagodząco i uspokajająco.

 

Miód akacjowy

Charakteryzuje go jasna, czasami niemal przezroczysta, barwa i delikatny, lekko mdławy zapach, kwiatów akacji. To gatunek miodu o bardzo dużej zawartości fruktozy. Ta właściwość sprawia, że długo pozostaje w stanie płynnym (zazwyczaj krystalizuje dopiero po upływie roku). Smak miodu akacjowego jest mocno słodki, a jednocześnie delikatny, dzięki czemu dając słodycz nie zaburza smaku potraw, do których zostaje dodany.

Miód akacjowy warto stosować przy problemach pokarmowych – skurczach, wzdęciach i nadkwasocie. Działa regenerująco na osłabiony organizm. Wspomaga walkę z infekcjami.

Miód lipowy

Miód lipowy przez wielu uważany jest za najlepszy ze wszystkich miodów gatunkowych. Czysty miód lipowy ma kolor jasnożółty lub niekiedy bursztynowy z zielonkawym odcieniem. Smak miodu lipowego jest dość ostry, może również mieć lekką goryczkę. Charakterystyczny intensywny aromat lipowych kwiatów może kojarzyć się z zapachem mięty.

Mód lipowy jest szczególnie polecany przy infekcjach górnych dróg oddechowych i przeziębieniach, w kaszlu oraz gorączce. Działa wykrztuśnie, rozgrzewająco i napotnie. Stosowany jest również w stanach napięcia nerwowego – reguluje ciśnienie krwi, łagodzi stres i ułatwia zasypianie.

Miód rzepakowy

Na rynku dostępny jest jedynie miód skrystalizowany, bardzo często w postaci miodu kremowanego. A to dlatego, że miód rzepakowy krystalizuje w ciągu zaledwie kilku dni. Przybiera wtedy bardzo jasny kolor – jasnożółty, kremowy lub wręcz biały.

Cechą charakterystyczną miodu rzepakowego jest duża zawartość sacharozy. Dzięki temu ten rodzaj miodu stosuje się w stanach wyczerpania organizmu. Ponadto ten gatunek miodu wspiera organizm w walce z chorobami serca, wątroby i dróg oddechowych.

Miód gryczany

Miód gryczany ma ciemny kolor i intensywny żywiczny aromat. Smak ma słodki i lekko pikantny. Po skrystalizowaniu ma gruboziarnistą strukturę i brązową barwę. Ostre nuty sprawiają, że smak miodu jest wyrazisty, dzięki czemu podkreśla on smak wypieków i trunków. Cdn…

Miodowy sklep

To jest wersja próbna strony oraz sklepu internetowego do testów funkcjonalności — zamówienia on-line nie są w tej chwili realizowane. Osoby zainteresowane ofertą Mr.PolBee zapraszamy do kontaktu z działem sprzedaży. Zamknij