Pierzga pszczela - 100 g.

Pierzga pszczela - 100 g.

Kraj: Litwa
31,50zł

Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.

Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.

Właściwości pierzgi:

  • W składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy. 
  • Oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm.
  • Ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów.

Stosowanie pierzgi:

  • Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
  • Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.
  • Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.

Nasi konsultanci są gotowi odpowiedzieć na wszelkie, nurtujące Cię pytania.

Lub zostaw swój numer, a my skontaktujemy się z Tobą i odpowiemy na pytanie.
Wyślij
Pierzga pszczela - 100 g.
Pierzga pszczela - 100 g.
Pierzga pszczela - 100 g.
Pierzga pszczela - 100 g.
Pierzga pszczela - 100 g.

Z tej samej kategorii