Miodowa Tęcza

Miodowa Tęcza czyli mieszanka miodu kremowanego z owocami liofilizowanymi to produkt wyjątkowy – łączy w sobie to, co najlepsze z natury – słodki, naturalny, pełen składników odżywczych miód, zbierany w czystych rejonach oraz pełne witamin owoce liofilizowane. A wszystko to podane w postaci delikatnego kremu o gładkiej, aksamitnej konsystencji.

Proces produkcji Miodowej Tęczy został tak dostosowany, aby nie uronić nic z niezwykle cennych składników odżywczych miodu i owoców. Wszystko po to, aby uzyskać produkt o naturalnych właściwościach prozdrowotnych.

Dla każdego coś pysznego

Miodowa Tęcza to znakomity dodatek do napojów i potraw.  Jej właściwości smakowe i wartości odżywcze docenią zarówno młodzi, jak i seniorzy. Ma również szansę konkurować z niezdrowymi smarowidłami o podniebienia najmłodszych.

Miodowa Tęcza dostępna jest w 10 wariantach smakowych: z aronią, bananem, borówką amerykańską, cytryną i miętą, czarną porzeczką, imbirem i cytryną, maliną, pomarańczą, truskawką oraz żurawiną. Każdy z nich oferuje bogaty, i niekiedy zaskakujący, smak oraz odmienny zestaw składników odżywczych, uzależniony od rodzaju zastosowanych owoców.

Owoce miodowej tęczy

Miodowa Tęcza to miód i owoce w jednym zamknięte w pełnej zdrowia mieszance. Sprawdź, jakie owoce znajdziesz w słoiczkach, poznaj ich walory prozdrowotne i zastosowania w zapobieganiu chorobom i leczeniu .

Malina

Maliny są doceniane szczególnie za swój smak i aromat, a także za swoje właściwości odżywcze. nic w tym dziwnego – owoce malin to skarbnica witamin (C, E, B1, B2, B6, A, K)  i minerałów (potas, magnez, wapń, żelazo) oraz substancji odżywczych. Działają napotnie i przeciwgorączkowo, dzięki czemu sprawdzają się w leczeniu infekcji i przeziębień – również u dzieci. Zawarte w nich antocyjany działają przeciwstarzeniowo, mogą zapobiegać otyłości i cukrzycy. Maliny przyczyniają się do poprawy kondycji skóry i wzmacniają układ odpornościowy.

Pomarańcze

Pomarańcze – soczyste owoce o słodko-kwaśnym smaku i świeżym, cytrusowym aromacie, które świetnie komponują się ze słodyczą miodu. Bogate źródło wzmacniającej odporność witaminy C – jedna pomarańcza pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę oraz beta-karotenu. Pomarańcze dostarczają również sporą dawkę witamin z grupy B, a także potas. Działają korzystnie na skórę, regulują ciśnienie krwi i rytm serca, a dzięki dużej zawartości błonnika wpływają korzystnie na przemianę materii. Zawartość flawonoidów sprawia, że wykazują także silne działanie przeciwnowotworowe.

Cytryna

Cytryna – choć, wbrew temu, co się powszechnie uważa, nie jest królową witaminy C, to wykazuje bardzo silne działanie prozdrowotne na organizm. Przede wszystkim ma silne działanie oczyszczające organizm z toksyn. Jest stosowana w leczeniu niestrawności, zaparć, infekcji gardła, przeziębienia, gorączki, chorób układu oddechowego i wysokiego ciśnienia krwi. Ma też pozytywny wpływ na wygląd skóry i włosów. Zawarty w cytrynach limonen to bardzo silny przeciwutleniacz, o właściwościach przeciwnowotworowych.

Borówka

Borówka amerykańska uważana jest za najbogatsze źródło antyoksydantów wśród wszystkich jadalnych owoców i warzyw!. Substancje te pozytywnie wpływają na nasz mózg, usprawniając jego działanie, opóźniają procesy starzenia. Dodatkowo, borówki wykazują działanie antycukrzycowe, korzystnie wpływają na wrażliwość insulinową oraz obniżają poziom cukru we krwi. Borówki mają także dobroczynny wpływ na nasz wzrok i stosowana jest w leczeniu chorób oczu.

Żurawina

Żurawina słynie ze składników odżywczych, które zapobiegają infekcjom układu moczowego. Jednak proantocyjanidyny – substancje w które obfituje żurawina – obniżają także stężenie cukru we krwi, wzmacniają serce i chronią wątrobę. Stosuje się ją również podczas przeziębienia, anginy i aby złagodzić objawy chorób reumatycznych. Owoce żurawiny wykazują także działanie wzmacniające na żołądek, jelita i trzustkę. Warto ją przyjmować w wypadku awitaminozy i przemęczenia – jest bogatym źródłem witamin A, C i B.

Imbir

Imbir uznawany jest za jeden z superpokarmów i naprawdę zasługuje na ten tytuł. Ze względu na działanie przeciwzapalne stosowany jest w leczeniu przeziębienia i infekcji, zwalcza bóle mięśni i stawów, wspomaga układ trawienny. Nie wszyscy jednak wiedzą, że działa również przeciwzakrzepowo, zmniejsza obrzęki, łagodzi mdłości  i wzdęcia, leczy migreny i zwiększa koncentrację. Stosowany jest także w profilaktyce antynowotworowej. Uznawany jest za silny afrodyzjak.

Czarna porzeczka

Czarne porzeczki od lat wykorzystywane są jako składnik wspomagający leczenie wielu schorzeń. Porcja tych owoców to ogromna dawka witaminy C, a także spora ilość witamin z grupy B, A oraz E oraz minerałów, wśród których króluje potas. Czarne porzeczki to także bardzo bogate źródło antyoksydantów, działających antynowotworowo, obniżających poziom cholesterolu, hamujących rozwój miażdżycy i stabilizujących ciśnienie krwi. Stosowane z powodzeniem przy infekcjach, artretyzmie i reumatyzmie.

Banan

Banany to przede wszystkim doskonałe źródło potasu – warto, aby regularnie sięgały po nie osoby zmagające się z nadciśnieniem.  Z kolei duża zawartość pektyn może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Jedzenie bananów kilka razy w tygodniu może obniżyć ryzyko wystąpienia chorób nerek, w tym nowotworów tych narządów, nawet o 50%. Stosuje się je w przypadku biegunki, niestrawności i wzdęć. Banany bogate są w witaminy i składniki mineralne.

Truskawka

Truskawki dzięki zawartości polifenoli i antyoksydantów są doskonałym sposobem na na wspomaganie odporności, zapobieganie chorobom nowotworowym oraz walkę z objawami przedwczesnego starzenia się. Truskawki obniżają także poziom złego cholesterolu cukru we krwi i utrudniają wchłanianie tłuszczu. Wspomagają dbanie o dobrą kondycję oczu, prawidłowe funkcjonowanie mózgu, walkę z artretyzmem podagrą  i chorobami układu krążenia. Są bogate w witaminy (A, E B1, B2, B6, PP),  i minerały  – potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk i sód.

Mięta

Mięta jest ceniona za charakterystyczny, odświeżający smak i aromat. To on sprawia, że jest znakomitym dodatkiem do napojów, koktajli, deserów, ale także wytrawnych przekąsek. Soczystozielone liście mięty stanowią też oryginalną dekorację potraw. Stosuje się jednak przede wszystkim ze względu na jej walory prozdrowotne. Jest powszechnie stosowanym zielem wspomagającym trawienie – łagodzi skurczowe bóle brzucha, wzdęcia i wymioty, wspomaga wątrobę. Działa też odświeżająco na funkcjonowanie mózgu i poprawia koncentrację.

Aronia

Aronia to skarbnica przeciwutleniaczy i antidotum na schorzenia cywilizacyjne. Bogata w w witaminy A,C E oraz kwas foliowy i minerały. Niezastąpiona w leczeniu nowotworów, miażdżycy i nadciśnienia tętniczego. Znakomicie sprawdza się również w leczeniu chorób oczu. Zawarte w aronii bioflawonoidy wzmacniają, uszczelniają i uelastyczniają naczynia krwionośne. Natomiast zawarte w niej antocyjany obniżają poziom złego cholesterolu, a podwyższają ilość dobrego.

To jest wersja próbna strony oraz sklepu internetowego do testów funkcjonalności — zamówienia on-line nie są w tej chwili realizowane. Osoby zainteresowane ofertą Mr.PolBee zapraszamy do kontaktu z działem sprzedaży. Zamknij